Pihakuntoilusta.

Tästä on lähes kymmenen vuotta kun näin lenkkipolun varrella ensimmäiset ¨kuntosalilaitteet¨, olivat Helsingin puolella. Sain idean. Otin kuvan, jonka lähetin taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajalle. Esitin hankittavaksi naapuriyhtiön, jonka kanssa on muutakin yhteistoimintaa, kanssa kimpassa ko. laitteet, sekä sijoitettavaksi ne pihapolun varteen, siinä nurmikolla olisi hyvä tila niille, Idea on siinä, että ohi kulkiessa pistäytyisi muutaman toiston tekemään laitteella ja jatkaisi sitten matkaa. Tarkoitus on, ettei siinä varsinaisesti mitään kuntosali ohjelmaa vedettäisi läpi (toki sekin olisi sallittua). Esitys ei mennyt läpi. En sitten viitsinyt tehdä yhtiökokoukselle virallista esitystä.

Nyt, tämän päivän (28.7.2019 sivu D 7) Hesarissa oli juttu kuinka Vantaan Leinelään on maisema-arkkitehti suunnitellut kuntoilupihan. Jossain Espoossakin on saman tyyppinen. Noita kuntoilulaitteita on ja niitä lisääntynyt lenkkipolkujen varteen melko hyvin ja niissä on monipuoliset laitteet. Mutta niihin, ja osittain tuohon Leinelän kuntoilupihaan pitää vasiten mennä, eli laittautua. Minun idea perustuu siihen, että laitteita on vähän, mieluiten yksi, ja sille vain vain poiketaan ohi kulkiessa, ¨tempaistaan¨ muutaman kerran ja jatketaan matkaa.

Saas nähdä, että miten paljon ja nopeasti idea leviää tuon jutun ansiosta. Onhan sen tekijänä oikein maisema arkkitehti, korkeasti koulutettu, viisas henkilö.

Oivallatteko, että mitä tarkoitan?