Mielipiteitä lukemistani kirjoista, 1

Syksystä 2018 aloin taas vuosien jälkeen lukea. Aluksi ostin kirjat, osan myös lainasin lainastosta. Hiljalleen siirryin ostamaan kirjat E - kirjoina, muutaman lainasin. Se ei ollut minun juttuni. Haluan, että itselleni jää kirja johon voin palata, niin halutessani. Pääasiassa olen ostanut ne tarjouksista, alle 10: llä eurolla kappale. Suurimman osan peräti 4,90 €. Ei paha. Eihän?. Nyttemmin olen ostanut myös muutaman äänikirjan. Samalla systeemillä. Tykkään. Noita E- kirjoja voin lukea ja kuunnella kolmella erilaitteella: pöytä mäcillä, tabletilla ja iPhonella, eli aina on kirja luettavana tai kuunneltavana. Kokonaisuutena aika siisti syysteemiTässä kokonaisuudessa esittelen 21 kirjaa, joka edustanee ehkä puolta nykyisestä luku buumistani. Voi olla, että lisään vielä sivuja tai vaihdan kirjat. Saas nähdä miten käy. Sillä en tosiaankaan tiedä, että onko niistä edes kukaan kiinnostunutkaan. 

Osoitteessa:  https://www.penanbloki.com/luetut-kirjat/  on luettelo suurimmasta osasta lukemistani kirjoista, ilman kommentointia. 

osa 1: Aatos Erkko
osa 2: Tyttö ja nauhuri
osa 3: Tarina likaisesta Harrysta
osa 4: Etelärannan mahtivuodet
osa 5: Puolustuksen paluu
osa 6: Lääkkeetön elämä
osa 7: Alex

Osa numeroa klikkaamalla  pääsee suoraan seuraavaan osioon. 

osa 1 Olli, yhden miehen varietee
osa 2
Presidentti ja toimittaja
osa 3 Suoraan sanottuna
osa 4 Kuhala ja hautausmaan risteys
osa 5 Koneen ruhtinas
osa 6 Tiitinen, vakoilijoita ja veijareita
osa 7 Hytti n0. 6

osa 1 Vapauden voitto
osa 2 Markkinat ja demokratia
osa 3 Kiira ehjäksi särkynyt
osa 4 Reilu verokirja
osa 5 Minun tarinani
osa 6 Keskustan Valtakunta.
osa 7 Rakkautta

Aatos Erkko (1932-2012), yksityinen valtiomies. Kirja on tavallaan hänen elämänkerta. Ainut, jonka hän on hyväksynyt, ja antanut sitä varten haastatteluja, sekä ollut käsikirjoitukseen tyytyväinen. Kirjan kirjoitti pitkän uran Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajana tehnyt, hänen ystävänsä: Lauri Karèn (1927-2006). Sen sai julkaista vasta Erkon kuoleman jälkeen. Suvun toivomuksesta se julkaistiin vasta tammikuussa 2018.

Jos, se mikä hänestä on tuohon kirjaan kirjoitettu on totta (Ja miksei olisi, jos ei olisi, niin kyllä siitä olisi jo tähän mennessä noussut iso haloo).

Tuon mukaan Erkko oli varsinainen harmaa eminienssi, vai miksi niitä tausta vaikuttajia sanotaan. En kuitenkaan sanoisi takapiruksi. Kirjoittajan mukaan hän tunsi, ja oli kaikkien lähimenneisyyden merkittävien politiikkojen, niin lännen kuin idän kaveri, heidän tapaamiensa järjestäjä ja isäntä useasti.

Asemassaan hän oli vastoin tahtoaan, isälleen ja isoisälleen kuuliaisena, heidän työn jatkajana.

Hän olisi halunnut olla mieluummin merimies, kuin se. erimies mikä hänestä tuli.

Erkko oli hyvän, reilun työnantajan maineessa. Kuulemani mukaan jakelu oli hänen silmissään jossain määrin erikoisasemassa. Siitä kertoo seuraava, hän
ei antanut myydä myydä Leijonajakelua sinä aikana kun hän oli talossa. 1.4.2003 ilmestyneessä henkilökuntalehdessä Sanomia, hän ilmoitttaa meille jättävänsä paikkansa SanomaWSOY: n hallituksessa ja siten luopuvansa viimeisestä siteestä käytännön toimintaan.

Seuraavaksi päiväksi saimme kutsun tennispalatsiin, sen suurimpaan saliin, jossa meille kerrotaan, että tänä aamuna on allekirjoitettu aie kauppakirja Leijonajakelun myynnistä Postille

Arno Kotro - Olli Lindholm

Romaani laulajasta:

Kertoo Ammattikoulun käyneestä, levyseppähitsaajasta, nuoruuden autokuskista, lähetistä, trukkikuskista ja varastomiehestä, muutaman Porilaisen punkkirokkarikaverin kanssa perustamiensa yhtyeiden kautta, ehkä yhden Suomalaisen kuuluisimman ja menestyneimmän yhtyeen, nimeltä Yö sen perustajaksi, laulajaksi, sanoittajaksi ja säveltäjäksi. Edelleen: alkoholisoituneesta absolutisoitumalla taksikuskista ja siivousyrityksen työnjohtajasta, iskelmä-finlandian voittajasta, Porin Ässien ehkä tunnetuimpana fanina koko ikänsä olleesta: Olli Lindholmista, Ollin itsensä kertomiin tarinoihin perustuvaan Arno Kotron kirjoittamaan teokseen: Olli, yhden miehen varietee.

¨...Kaikki varmaan tahtoisi, että joku työstä kiittäisi.

Vaan yksin jäät, ja yksin unet näät.

Näinhän varmasti moni toivoo, jos ei muutoin, niin ainakin salaa. Useita kiitetään julkisesti ja avoimesti. Olli on saanut avoimesti ja julkisesti kiitosta, myös monien palkintojen ja tunnustusten muodossa.

¨...kun saisi kuolla niin, että edes joku suree...¨

Ollia on varmaan jäänyt usea suremaan, ainakin kaksi hänen aikuista lastaan ja rakas elämän kumppani, sekä iso joukko suomalaisia musiikin ystäviä.

Lainasin kirjastosta E - kirjana Elina Lepomäen kirjoittaman: Vapauden voitto.

Oli varsinainen luku järkele. Tiivistä, asiapitoista tekstiä vajaa 2000 tabletin sivua, mm hallitus-, talous-, yhteiskunta politiikkaa, ynnä kaikkea muuta koko yhteiskuntamme alueelta. Ei ollut minun makuuni kuitenkaan, jotenjäi lukematta kokonaan. Tyydyin n. kolmasosaan. Kirja kävisi melkeinpä jonkun kurssin oppikirjana.

"Elina Lepomäki (s. 1981) on ekonomisti ja tietoturvallisuus tekniikan diplomi-insinööri. Hän on ollut kansanedustaja vuodesta 2014 ja sitä ennen toiminut yli 10 vuotta rahoitusalan johto- ja asiantuntijatehtävissä. Lepomäki on osakkaana useassa uuden teknologian kasvuyrityksessä ja toimii ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtajana"