Mielipiteitä lukemistani kirjoista 3

osa 1 Aatos Erkko
osa 2: Tyttö ja nauhuri
osa 3: Tarina likaisesta Harrysta
osa 4: Etelärannan mahtivuodet
osa 5: Puolustuksen paluu
osa 6: Lääkkeetön elämä
osa 7: Alex

Osa numeroa klikkaamalla pääsee suoraan seuraavaan osioon. 

osa 1 Olli, yhden miehen varietee
osa 2
Presidentti ja toimittaja
osa 3 Suoraan sanottuna
osa 4 Kuhala ja hautausmaan risteys
osa 5 Koneen ruhtinas
osa 6 Tiitinen, vakoilijoita ja veijareita
osa 7 Hytti n0. 6

osa 1 Vapauden voitto
osa 2 Markkinat ja demokratia
osa 3 Kiira ehjäksi särkynyt
osa 4 Reilu verokirja
osa 5 Minun tarinani
osa 6 Keskustan Valtakunta.
osa 7 Rakkautta

Onko Hjallis Harkimo vaiettu kupla vai härski nero?

Kuvaus ristiriitaisen Harry "Hjallis" Harkimon noususta kaikkien suomalaisten tuntemaksi henkilö-brändiksi. Millaisia ovat olleet hänen liiketoimensa ja yksityiselämänsä käänteet? Mikä on ollut Harkimon merkitys suomalaiselle urheilulle ja politiikalle?
Vetävä paljastuskirja kertoo tutkivan journalismin keinoin tunnetun vaikuttajan eri puolista."

"Monet näkevät Harkimon ja Trumpin persoonassa samankaltaisuuksia. Ökyluokan perinnön aikanaan saanutta ja sittemmin sen rajuilla bisnesratkaisuillaan miltei tuhonnutta Trumpia kuvataan henkilöksi, joka monesti mahdottomaltakin tuntuvien vaikeuksien jälkeen putoaa kuin kissa jaloilleen.
Trumpia pidetään selviytymisen mestarina - ja niin pidetään myös Harkimoa, jonka omistamat tai hallinnoimat yhtiöt ovat viime aikoina menneet usein päin prinkkalaa. Kummatkin nähdään poikkeuksellisen suorina ja rohkeina puhujina, joille erityisen tärkeää on se, millaisen mielikuvan he antavat itsestään ulospäin"

Katkelmat teoksesta: Marko Lempinen. "Harkimo - Tarina likaisesta Harrysta".

"Päästetään useampi päättäjä aidosti päättämään ja äänestäjät vaikuttamaan useammin kuin neljän vuoden välein yhdellä äänellä. Uskotaan oikeasti, että eri puolueiden edustajat voivat oppia toisiltaan ja vuorovaikutus eri toimijoiden välillä avaa uusia näkökulmia"Katkelma teoksesta: Hjallis Harkimo. "Suoraan sanottuna". Apple Books.

Luettuani: Harkimo - Tarina likaisesta Harrysta" ja "Hjallis Harkimo Suoraan sanottuna". Huomaan, että ajattelemme hyvin monesta asiasta samalla tavalla. Näen myös hänen persoonassaan samoja piirteitä kuin itsessäni. Olen havainnut ne jo aikaisemminkin.
Erot löytyy siitä, että hän on kymmenkunta vuotta minua nuorempi, sekä pyörittää ja on pyörittänyt huomattavasti isompia juttuja kuin minä.

Pidän luistelusta. Jää- ja rullaluistelusta. Niiden harrastamisen aloitin uudelleen noin 20 vuott#a sitten. Ne ovat yksilölajea, joita voi harrastaa yksin tai ryhmässä. Toisten samaa harrastavien kanssa ne, kuten monet muutkin on kivempaa.

Työuran loppuminen merkitsi minulle myös niiden harrastamisen vähenemistä minimiin. Hävettää jopa kertoa harrastavansa niitä, niin vähäiseksi se on mennyt.

Luistelu lopetti työuran. Pyllähdin jäälle istualleni. Kaksi murtumaa selkään. Se oli sitten siinä. Elämäni muuttui täysin.

Luistelu huipputasolla on raadollista, yksinäistä ja kallista. Se on sarja kieltäytymisiä ja loukkaantumisia. Se on joskus myös onnistumisen iloa ja nautintoa. Kuten muissakin lajissa, ilman niitä ei varmasti jaksaisi harrastaa, puurtaa, päivästä-, viikosta-, kuukaudesta- ja vuosista toiseen.

Tuo kaikki selvisi luettuani Kiira Korven, yhden Suomalaisista huippu luistelijoista, kirjoittamasta kirjasta itsestään ja urastaan, Kiira, ehjäksi särkynyt. En rupea siitä tämän enempää kertomaan. Parempi on kun luette sen itse. Suosittelen.

Sanon vaan, ei ole ollut helppoa hänellekään.