Mielipiteitä lukemistani kirjoista 6

osa 1: Aatos Erkko
osa 2: Tyttö ja nauhuri
osa 3: Tarina likaisesta Harrysta
osa 4: Etelärannan mahtivuodet
osa 5: Puolustuksen paluu
osa 6: Lääkkeetön elämä
osa 7: Alex

Osa numeroa klikkaamalla pääsee suoraan seuraavaan osioon. 

osa 1 Olli, yhden miehen varietee
osa 2
Presidentti ja toimittaja
osa 3 Suoraan sanottuna
osa 4 Kuhala ja hautausmaan risteys
osa 5 Koneen ruhtinas
osa 6 Tiitinen, vakoilijoita ja veijareita
osa 7 Hytti n0. 6

osa 1 Vapauden voitto
osa 2 Markkinat ja demokratia
osa 3 Kiira ehjäksi särkynyt
osa 4 Reilu verokirja
osa 5 Minun tarinani
osa 6 Keskustan Valtakunta.
osa 7 Rakkautta

Tulihan se tuokin sitten luettua. Kirjoittaja ja hänen oppinsa jakaa kansalaisia kuin kuuma veitsi voi palaa. Niin minuakin. Jo alkusivuilta lähtien mietin, että kenelle ja miksi hän kirjoittaa niin kun kirjoittaa. Runsaasti ammatillisia termejä, lukuja ja viittauksia kolleegojensa, niin kotimaisten kuin ulkolaistenkin tutkimuksiin ja kirjoituksiin. Yrittääkö hän esittää viisaampaa kuin onkaan. Vai olenko minä tyhmempi kuin olen luullut? Voin olla. Minulle ne ei vaan kaikki aukea. Mietin, jos alkaisin noita neuvoja toteuttamaan tarkasti, minulta menisi puoli päivää ruokalistaa laatiessa ja sekoaisin.

Entäs sitten ne viite- ja raja arvot? Kuka ne on asettanut ja mihin ne perustuvat? Vuonna 1988 laitoin ne arvot roskikseen. Kerron joku toinen kerta, että miksi.

Oli siellä paljon sellaistakin jonka voin / olisin voinut jo ajat sitten allekirjoittaa. Varsinkin tuon lauseen jonka kopion: Meidän tulisi tosiaan kuunnella kehoamme ja elämään sen mukaan ilman, että annamme toisten vaikuttaa siihen. Jos, me sen myötä lihomme tai laihdumme, mutta muuten meillä itsellä on hyvä olla ja kun meillä on hyvä olla, niin silloinhan me voimme sitä omaa hyvää oloamme jakaa läheisille ja muille kanssa ihmisille.
Niin eikö se silloin ole niinkuin olla pitää?


Aikamoisia veijareita. Eli, mielenkiintoinen kirja tämäkin, kuten aiemmat - ja myös kirjat jotka on tarkoitus lukea. Mielenkiintoiseksi ne tekee siitäkin syystä tai varsinkin siitä, että politiikan seuraaminen on minulle jäänyt tähän mennessä kovin pintapuoliseksi (ja todennäköisesti tulee myös jäämään). Nyt lukemani ovat olleet enemmän keskusta ja oikeistolaisuus voittoisia. Tasapuolisuuden vuoksi aion tästä edes vilkuilla kirjoja myös vasemmalta.

Huh, huh. Olipahan kirja, joka piti lukea melkeinpä putkeen. Vaimo patisteli välillä, eli kolmen aikaan yöllä kepuraan..

Huh, huh. Olipahan kirja, joka piti lukea melkeinpä putkeen. Vaimo patisteli välillä, eli kolmen aikaan yöllä kepuraan.

Koko ajan teosta, eli E- kirjaa lukiessani mielessäni pyöri väistämättä yhden lasten leikki laulun alkusanat: "piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii..." Mielenkiintoista-, mielenkiintoista luettavaa, varsinkin kun muistaa jossain määrin niiden silloista käsittelyä, niiltä ajoilta kun ne olivat aktuelleja.

Toinen asia joka tuli mieleeni kirjaa lukiessa: onko tämän tyyppistä teosta kirjoitettu vasemmistosta ja sitä lähellä olevista liikkeistä, yhtiöistä ja yhdistyksistä? Silloin Panama papereiden ja kytkösten tultua julki oli jossain maininta, että ammattiyhdistysliikkeellä on Panamassa lähes miljardin omaisuus. Olisi mielenkiintoista lukea niistä jo tasapuolisuuden vuoksi. Vinkkaisitteko, jos jollakin on tietoa.