Elokuun viimeinen päivä.

Etukannesta tulee todennäköisesti tälläinen.

Siinäpä se. Valmiina ensimmäiseen esi-lukuun. 

Muutama henkilö olis kiva saada esilukijaksi. Romaani on genreltään dekkari. Ruumita tulee ¨kiitettevästi¨: 2 murhataan, yksi tekee itsarin ja kaksi kuolee sairauteen. Väkivaltaa ei  silti esiinny, ei ryypätä eikä kiroilla (muuta kuin kerran) ei ole myöskään seksi hurjastelua, mutta rakkautta esiintyy. Autoilla, eikä muillakaan kuljettemilla rällätä. Rasismiakaan ei esiinny. Mitä sitten jäljelle jää? Se täytyy jokaisen sitten aikanaan ottaa selville itse, lukemallaE - kirjana rikosromaani: Elokuun viimeinen päivä.  

Varkaudessa on vuosittain Dekkarit festivaalit. Rikospaikkana Varkaus. Vuonna 2017 Oli dekkari novelli kirjoituskilpailu. Novellin enimmäispituus: viisi A4 arkkia.
Osallistuin, en menestynyt. Ei menestynyt 191 muutakaan kilpailuun lähetetyistä 205 novellista, joista huomattava osa oli ammattikirjoittajia.

Nyt tarina alkaa olla suurin piirtein valmis, noin 200 A5 arkkia. Se kaipaa vielä hiomista. Siihen tulee ehkä jotain lisää, jotain poistuu tai jotain muuttuu. Tarinan ajallinen rakenne, kontra tapahtuma on käytävä läpi, jotta siitä tulisi uskottava. Lauserakenteet kaipaavat ilmeisesti myös täsmennyksiä, ja ne pilkut, pilkut (kuten muutkin merkit) pitäisi saada kohdalleen.

Ennen kaikkea se vaatii kuitenkin päätöstä, että mitä sille loppujen lopuksi teen, viimeistelenkö vai deletoinko.

Ensi sijaisesti tunnen tarvitsevani nyt mielipiteitä koko sisällöstä, sen kerronnasta. Arvion siitä, että olisiko sillä mahdollisuutta menestyä esimerkiksi E - kirjana.

Tarvitsisin sitä varten muutaman henkilön esilukijaksi jotka, lukisivat ja kertoisivat mielipiteensä siitä talkoohengessä. Tekstin lähetän mielelläni ja mieluummin sähköisesti.

Asiallisesti esitetyt ehdotukset ja / tai yleis arvostelut ovat enemmän kuin tervetulleita, myös kirjoitettuna sähköpostiini vaikkapa tekstinä, pääasia että palautetta tulee: penttihokkanen@gmail.com