Elokuun viimeinen päivä, 31.8

Elokuun viimeinen päivä, 31.8

Aiheeseen sain idean tuon päivän toisenlaisesta merkityksestä / elokuun viimeinen päivä.

Osallistuin sillä vuonna 2017 Varkaudessa järjestettyyn dekkarinovelli kirjoituskilpailuun. Novellin pituus sai olla enintään viisi (5) A4 arkkia. En menestynyt, ei menestynyt 191 muutakaan, osa heistä vielä ammattikirjoittajia. 13 menestyi.

Oli vähällä etten osallistunut ollenkaan, sillä en odottanut edes menestyväni, koska novellissani oli vain suuremman alku ja loppu, keskiosa puuttui kokonaan. Tämän vuoden, 2020 alkupuolella sain sitten virtaa lisän kirjoittamiseen.

Se on kaksi osainen Book in Book, eli kirja kirjassa. Molemmissa on sama päähenkilö, Eetu Korhonen, alias Kiril Jasinski. Hänellä on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus, ammatiltaan Eetu on kello ja kultaseppä neljännessä polvessa. Hän on myös ekonomi, sekä viittä vaille varatuomari,  sukuhaaransa viimeinen, koska on kykenemätön saamaan perillisiä.

Hänen hallussaan on jotain, josta ei kenenkään pitäisi tietää, mutta joku tietää sittenkin ja on tavoittelemassa sitä.

Toinen osa on, parantumattomaan sairauteen, lähi aikana kuolevan rikkaan henkilön tilitys elämästään, lopun lähestyessä hän tekee katoamistempun. Tavallaan hän pakenee, mutta ketä, ja miksi?

Hän pakenee kaikkia, mutta toisaalta ei ketään tai, no ehkä enempi itseään. Hän ei kenties halua jäädä toisten autettavaksi, säälittäväksi, vaikka rahaa olisi hankkia millainen loppu hoito tahansa. Hän ei ole tehnyt mitään rikollista, hänellä on valtava omaisuus mukanaan, joka ei kuitenkaan ole kokonaan hänen omaansa. Kenen se sitten on? Mitä sille tapahtuu?
Mitä hän tekee Skotlannissa, ylämaan nummilla?

Kannen suunnitteli ja teki ystäväni, Päivi Virkkunen.

Paluu pääsivulle